Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, February 19, 2018

Salam 2018

Assalamualaikum

Allahu...lamanya aiii M tak berbelog.. Kekok bebenor nk menaip aih... 
Rasa macam2 nak cerita, tapi tak tau nk mula dari mana..huhuhu.. Otak tetiba jemmmm...hahaha..

Rasanya nak kena refresh balik my medula oblogata dan kengkawannya...kikiki...time menaip ni pun mata berat ja. Tengok jam 4.45pg, patut la pun mata macam ada ketui bata dok tergantung ni. Sesambil dok layan my hero bongsu yg baru mangkit tidoq balik ni, tu pasai godek2 balik belog yg bertahun tak aktif ni.. 

My anak soleh Mirza Al-Kasyfi ni kalau dia lena awal, time camni mudah bangun semula..so, ibu dia terpaksa la melayan sampai dia nk tidoq balik...huwaaaa..mata ibu dh berat nak oiii..

Ok la kengkawan..setakat ni dulu la yea, nanti M sambung cerita lagi..kl ada yg sudi baca belog ni, mekasih banyak M ucapkan..lap u all bebanyak..mmmuahhh 

Ok, babai..tatatititutu..Wassalam..

Wednesday, February 17, 2016

Bye bye Chicken Pox





Clean n clear dah.. Alhamdulillah

Akhirnya M dah boleh tarik nafas lega bila my kids, Khalish & Kasyfi sembuh sepenuhnya dari demam cacar @ chicken pox.


Kalau tak, sedih & sebak je tengok depa sakit terutamanya yg kecik tu... Waktu mandikan M dapat rasa berbiji-biji je badan dia... Nak gosok sabun kat badan pun pelan2 ja takut Kasyfi sakit...

Lupa plak nk bagitau, masa anak2 M  kena chicken pox, M guna sabun MARINE yang bentuk macam daun yang warna hijau tu.. Bagus tau sabun tu untuk legakan penyakit kulit. Parut chicken pox tu pun cepat pudar. Bleh kurangkan rasa gatal2 badan depa...


Terima kasih M ucapkan pada kengkawan yg baca blog M dan doakan anak M cepat sembuh.. Harap ukhwah antara kita kekal selamanya...Aaminnn

Sunday, January 31, 2016

Kasyfi Sudah Makin Sembuh

Assalamualaikum

Alhamdulillah chicken pox yang menyerang my baby Kasyfi dah makin sembuh.. Bintil2 dah tak berair.. Tapi gatal2 tu tetap menganggu Kasyfi.. Semalam kesian kat my baby tak dapat tidoq nyenyak sebab gatal2 kat mata dia coz bintil2 tu keluar kat sekitar mata..nangis2 je dia... Ibu pun tumpang nangis.. Huwaaa tak menahan tengok keadaan anak..


   (putih2 tu M sapu calamine lotion utk kurangkan rasa gatal sebab lotion ni sejuk ja & dapat kurangkan rasa gatal2 kesan chicken pox tu)

Malam ni  M tengok bintil2 tu dah matang dan 'bermata hitam' ( macam kat dalam pict atas tu). Meaning, chicken pox dah mula nak berkerak.. Lepas berkerak & berparut, chicken pox akan sembuh sepenuhnya dan pastinya parut tu ambil masa la nak hilang.. 

Moga Allah sembuhkan anak ibu Mirza Al-Kasyfi.. Aaminnnn...

Wassalam